Portrait280813

Farvel til den traditionelle udgivelse.

Forlagsbranchen har de sidste årrækker gennemgået en stor omvæltning, hvor nye måder at udgive på har fejet etablissementets ”gatekeepers” af vejen. Forfattere behøver ikke længere at skulle spørge nogen om lov for at udkomme. Adgangen til bogmarkedet ligger åbent, hvis man har det der kræves for at begå sig. Vi taler om selvudgivelse, microforlag og hybridforlag som alternativer til de traditionelle forlag. Varianterne er mange og vi er ved at lære, at der findes flere ”rigtige” måder en bog ser dagens lys på. Det handler om at afsøge den bedst egnede model for den enkelte udgivelse, afhængig af bogens budskab, genre, målgruppe og succeskriterier.

Tendensen er tydelig.

Det skønne ved den liberalisering vi ser både i bogproduktion og -distribution, er friheden til selv at vælge. Vi har forkastet tanken om ”one size fits all”, og forfattere søger derfor unikke løsninger til den enkelte udgivelse. Rigtig mange af dem, som udgiver bøger udenom de traditionelle forlag, har set værdien i hvad friheden indebærer: at beholde rettigheder over eget værk, og besidde fuld kreativ kontrol over sit forfatterskab. Ressourcer som tid, indflydelse, rettigheder og royalty er nu vigtige parametre for en forfatter, som tænker i disse nye udgivelsesmuligheder.

Vi har teknologien. Vi har platformene. Vi har ølkasserne at stå på. Vi behøver ikke bede nogen om lov, vi gør det bare! Selvudgivelse har åbnet op for en helt ny måde at sælge og købe bøger på. Der ligger en ideologi bag bevægelsen om, at alle skal have muligheden, uanset det smalle emnet, eller de skæve genre. Store som små.

Lad mig fortælle.

Jeg har 12 års erfaring i bogbranchen med at layoute og udgive bøger. Alt i alt tæller det nok en 2-300 titler, både faglitteratur, skønlitteratur og poesi. I 2014 startet jeg SPITZEN Publish og indgik et samarbejde med forfatter Mads Vang Christensen om et pilotprojekt, hvor jeg ville bistå med udgivelsen af hans sjette bog ZEN OG KUNSTEN AT DRIVE VIRKSOMHED, i bytte mod afprøvning af mit forretningskoncept. Det har indtil videre været en fantastisk rejse hvor mange fine bogprojekter igennem årene har set dagens lys, og jeg har fået nogle gode bekendtskaber og samarbejdspartnere med på vejen.

Min vision for SPITZEN Publish.

  • Profiling og helhedstænkning af forfatter og bog
  • Skræddersyet løsning
  • Øje for detaljen
  • Høj kvalitet
  • Personligt
  • Nytænkende og visionær markedsføring.

Hvad Mads siger om vores samarbejde.

Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Kristin fra SPITZEN Publish, hele tiden har hun været bag mig, klar til at støtte og give gode råd. Det at skrive bøger er ofte en ensom vandring, og ofte bliver små spørgsmål store, men med Kristin så har der været lys på hele vejen. Processen har været som vi havde arbejdet sammen om bøger gennem lang tid. Det har været let, ligetil og lige efter bogen…

 

Kristin Sørum, 

Owner & Founder

 

Kontaktinfo:

SPITZEN Publish
Larsbjørnsstræde 5B, 2. sal
1454 København K
E: info@spitzen.dk
T: +45 30 95 11 25