Portrait280813

Farvel til den traditionelle udgivelse.

Motivationen for at starte en forlagsservice for forfattere, er baseret på en vurdering af branchens behov for nytænkning af publiceringsprocesser. Bogbranchen er i rivende udvikling hvor der tydeligt ses en tendens til, at fordyrende mellemled mellem forfatter og læser skæres væk. I kraft af flere nye digitaliseringsværktøjer som stilles tilgængeligt, er forfattere i mindre grad afhængig af det traditionelle forlag som formidler af et værk. Ressourcer som tid, indflydelse, rettigheder og royalty er nu vigtige parametre for en forfatter, som tænker i disse nye udgivelsesmuligheder.

Vi har teknologien. Vi har platformene. Vi har ølkasserne at stå på. Vi behøver ikke bede nogen om lov, vi gør det bare! Selvudgivelse har åbnet op for en helt ny måde at sælge og købe bøger på. Der ligger en ideologi bag bevægelsen om, at alle skal have muligheden, uanset det smalle emnet, eller de skæve genre. Store som små.

Tendensen er tydelig.

Forlag som ”gate keeper” eksisterer ikke længere. For kun 10 år tilbage var det nærmest kun én måde at udgive på, og det var traditionel udgivelse. Når du som forfatter havde skrevet en bog, var du nødt til at researche alle mulige forlag og sende manuskriptet dertil, for så at måtte vente i månedsvis på svar. – Forfattere dedikerer sig til at skrive bøger og investerer sin tid i det, nu er der ikke noget, der stopper dem i, at nå ud til sine læsere med det, de har skrevet. Nu kan du som forfatter selv udgive din bog, og samtidig have en fantastisk kontrol og frihed.

No money, no honey…

Nye finansieringsformer åbner op for, at forfattere kan rejse støtte til sine bogprojekter via bl.a. crowdfunding, som er én af de tjenester, SPITZEN Publish bistår med.

Lad mig fortælle.

Jeg har 12 års erfaring i bogbranchen som grafisk layouter af bøger, og været med til at udgive ca. 300 titler, både faglitteratur, skønlitteratur, poesi og oversættelser af udenlandske titler.

I april 2014 startet jeg SPITZEN Publish og indgik et samarbejde med forfatter Mads Vang Christensen om et pilotprojekt, hvor jeg ville bistå med udgivelsen af hans sjette bog ZEN OG KUNSTEN AT DRIVE VIRKSOMHED, i bytte mod afprøvning af mit forretningskoncept. Det har indtil videre været en fed rejse, med spillerum for idéer, gensidig sparring og udfordringer uden for ens ”comfort zone”, bl.a. med videoproduktion.

Min vision for SPITZEN Publish.

  • Profiling og helhedstænkning af forfatter og bog
  • Skræddersyet løsning
  • Øje for detaljen
  • Høj kvalitet
  • Personligt
  • Hjælp til finansiering
  • Nytænkende og visionær markedsføring

 

Hvad Mads siger om vores samarbejde.

Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Kristin fra SPITZEN Publish, hele tiden har hun været bag mig, klar til at støtte og give gode råd. Det at skrive bøger er ofte en ensom vandring, og ofte bliver små spørgsmål store, men med Kristin så har der været lys på hele vejen. Processen har været som vi havde arbejdet sammen om bøger gennem lang tid. Det har været let, ligetil og lige efter bogen…

 

Kristin Sørum, 

Owner & Founder

 

Kontaktinfo:

SPITZEN Publish
Larsbjørnsstræde 5B, 2. sal
1454 København K
E: info@spitzen.dk
T: +45 30 95 11 25