Crowdfunding er den nye gate opener.

Crowdfunding er en relativt ny form for fundraising i Danmark, hvor man ved hjælp af sit netværk rejser penge til sine projekter og gode idéer. I stedet for at lade fagpersoner i f.eks. Statens Kunstfond, kommunale puljer eller banker bestemme, om ens projekt skal blive til noget, præsenterer man sin idé på en crowdfunding platform hvorpå venner, familie, kollegaer og andre interesserede kan donere små eller større beløb efter eget valg. Ud fra princippet om at ”mange bække små, gør den store å”, forsøger man at rejse det beløb, som man skal bruge. Bonusen er, at kampagnen skaber et glimrende udgangspunkt for at komme i direkte kontakt med sine læsere, og dermed promovere bogen allerede inden den udkommer.
 

Farvel til den traditionelle bogudgivelse.

Vi har teknologien. Vi har platformene. Vi behøver ikke bede nogen om lov, vi gør det bare! Selvudgivelse har åbnet op for en helt ny måde at sælge og købe bøger på. Der ligger en ideologi bag bevægelsen om, at alle skal have muligheden, uanset det smalle emnet, eller de skæve genre. Store som små.
 

Hvad skal der til?

Ingen arme, ingen småkager. Der skal penge på bordet, når du udgiver en bog på egen hånd. Og, du skal op på ølkasserne og samle et publikum, som rent faktisk gider høre om dig og din historie. SPITZEN Publish tilbyder en række services for dig, der udgiver selv. Blandt andet crowdfunding af bogprojektet.
 

Sådan gør vi.

I samarbejde med SPITZEN Publish skaber vi rammerne for en optimal crowdfundingskampagne, hvor vi finder en egnet platform. Kampagnen udformes på grundlag af de 5 bærende elementer Projektpræsentation, Video, Incitement, Budget og Tidsfrist og løber typisk i 45 dage. Beløbet som kampagnen skal rejse fastsættes i samråd med SPITZEN Publish og afhænger af projektes omkostning, og går til at dække de udgifter som forfatter måtte have i forbindelse med realiseringen af bogudgivelsen.